26.2.13

mitä seuraavaksi?

Sain juuri valmiiksi pienen huivin. Siitä lisää, kun saan sen kuvattua. Puikoilla on uusi keväthattu ja edelleen sukat. Yhden jo aloitetun paidan purin, kun siitä olikin tulossa jotenkin bläh. Mitä seuraavaksi? Ensin ajattelin neuloa Veera Välimäen folded-paidan, mutta ajattelemani lanka ei sovikaan siihen. Enkä halua ostaa uutta lankaa... Ensi viikonloppuna on Helsingissä kahdet käsityömessut (wanha satama & kieseleff), joten tuo päätös saattaa kyllä murentua.

Nämä Hopeasäikeen langat ostin viimeksi retriitistä, olisikohan nyt niiden vuoro neuloutua? Kuitu on BFL ja sävy ihana neulanen. Ehkäpä joku villatakki? Jotain pintaneulette? Taskut? täytyy miettiä---


18.2.13

The thing

"And that’s the thing about people who mean everything they say. They think everyone else does too."

Khaled Hosseini

11.2.13

Marika

Pikkusisko täyttää tänään 36. Onnea Marika! Jos pikkusisko on tuon ikäinen, niin munkin täytyy olla aikuinen :)


6.2.13

Tänään on

kaksi kuukautta siitä, kun ystävä menetti poikansa. Toivottavasti kevät tuo valoa.



4.2.13

sunnuntaiaamuna

on aikaa paistaa yksi lettu ja syödä se mustikkahillon kanssa. Idean ja reseptin sain äidiltäni. Tämä on tällainen yhdelle hengelle sopiva letun ja pannarin välimuoto. Tupla-annoksella saa kahden hengen hemmotteluaamiaisen.



Resepti:
1 muna
1 tl suolaa
1 dl maitoa (laitan joskus 1,5)
n. 3 rkl vehnäjauhoja
2 tl öljyä

Riko muna kulhoon. Sekoisa se haarukalla rikki, sekoita joukkoon suola ja maito. Lisää sekaan vehnäjauhot kevyesti vatkaten. Taikinan tulee olla hieman paksumpaa kuin tavallisen lettutaikinan, mutta ei pannaritasoa. Anna turvota muutama minuutti. Lisää taikinaan 1teelusikallinen öljyä. Paista  n 20-senttisellä pannulla, jolle olet lorauttanut hieman öljyä.

Jos teet tupla-annoksen, paista molemmat letut erikseen :)

Minä paistan lettuni molemmin puolin. Käännän sen, kun pinta on juuri sen verran hyytynyt, että letun saa hallitusti käännettyä. Jos letusta tekee liian paksun, se palaa helposti pohjasta, ennen kuin pinta on hyytynyt kääntämistä varten. Syö hillon/ sokerin/ marjojen kanssa.