23.4.12

Jalava / Ulmus



Vihdoin sain kuvia tästä neuleesta, joka valmistui maaliskuussa. Tosin mulla on kuvaamatta vanhempiakin valmistuneita.... Ohje on Ulmus Rectangle, lankoina Wollmeise 80/20 sävyssä Golden Pear ja Malabrigo Sock sävyssä Playa. Kumpaakaan ei kulunut koko vyyhtiä. Leveys on ohjeen mukainen eli small, mutta pituutta tuli enemmänkin.

Värit ovat ihanat, kuten myös huivi kaulassa, mutta tämä on ehkä liian pitkä leveyteensä nähden. Enenn pingotusta pituutta oli  n. 180 cm, pingotuksessa huivi kaasvooooiiii. En ole uskaltanut mitata sitä.... Olisi pitänyt uskoa ohjetta; se oli selkeä ja malli helppo neuloa. "Vartalo-osan" mallineuleen oppii nopeasti ulkoa ja sitä neuloessa huivi oli matkaneuleena. Päädyn pitsi vaati hieman tarkkuutta.  Koska tuo vartalo-osa on käytännössä aina oikeaa -neuletta & nostettuja silmukoita, se etenee nopeasti.


Olen neulonut saman mallin kolmiohuiviversion, tämä on vielä helpompi. Sopii pitsinoviisille ja nopeasti etenevää neuletta kaipaavalle. Vaikeinta on valita värit. Voisin neuloa tämän uudestaan, leveämpämä. Jos tästä hakluaa takin kauluksen alle mahtuvan huivin, niin ei todellakaan kannata yrittää käyttää koko 400m vyyhtiä, niinkuin alunperin ajattelin.

Täytyy katsoa, osaako tätä pitää, vain onko edessä purku & neulo uudestaan. Toivottavasti ei ole. Lisää kuvia ja tarkat speksit löytyy projektin Ravelty sivuilta.

Editoitu: poistettu kirjoitusvirheitä

1 kommentti: