on aikaa paistaa yksi lettu ja syödä se mustikkahillon kanssa. Idean ja reseptin sain äidiltäni. Tämä on tällainen yhdelle hengelle sopiva letun ja pannarin välimuoto. Tupla-annoksella saa kahden hengen hemmotteluaamiaisen.
Resepti:
1 muna
1 tl suolaa
1 dl maitoa (laitan joskus 1,5)
n. 3 rkl vehnäjauhoja
2 tl öljyä
Riko muna kulhoon. Sekoisa se haarukalla rikki, sekoita joukkoon suola ja maito. Lisää sekaan vehnäjauhot kevyesti vatkaten. Taikinan tulee olla hieman paksumpaa kuin tavallisen lettutaikinan, mutta ei pannaritasoa. Anna turvota muutama minuutti. Lisää taikinaan 1teelusikallinen öljyä. Paista n 20-senttisellä pannulla, jolle olet lorauttanut hieman öljyä.
Jos teet tupla-annoksen, paista molemmat letut erikseen :)
Minä paistan lettuni molemmin puolin. Käännän sen, kun pinta on juuri sen verran hyytynyt, että letun saa hallitusti käännettyä. Jos letusta tekee liian paksun, se palaa helposti pohjasta, ennen kuin pinta on hyytynyt kääntämistä varten. Syö hillon/ sokerin/ marjojen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti