9.12.13

Tallinnan tuliaisiaVietin itsenäisyyspäivää tänä vuonna Tallinnassa mukavassa seurassa. Matkaan lähti 12 innokasta neulojaa, ja tietojeni mukaan kaikki saatiin myös takaisin koto-Suomeen. Oli hauska yhdistää Ravelty-nimiä ja kasvoja yhteen.

Ensimmäinen pistäytymispaikka oli Karnaluks, sieltä piti ostaa lankaa siskon joululahjapipoon. Oli yllättävän vaikeaa löytää vaaleanharmaata worsted-paksuista ohjeeseen sopivaa lankaa, mutta sitkeä työ palkittiin. Ostin myös lankaa kevään koneneulontakurssia varten, tylsästi ohutta mustaa merinoa. Mutta koska ainoassa mustassa villatakissa on kyynärpäässä reikä ja hihansuut rispaantuneet, niin sen tilalle pitää tehdä uusi.

Karmaluksia vastapäätä olevasta Lõng ja Löngast -kaupasta ostin 250g tumman harmaa ohutta ihanuutta. 50% baby alpakkaa ja 50% baby merinoa, 700m/100g, kuka sitä nyt voisi vastustaa? Kyseinen putiikki sijaitsee lähes vastapäätä karnaluksia, myy mm. Noroa kartiolta ja ohutta shetlandin villaa. Viehättävässä putiikissa kannattaa pistäytyä.

Tallinnan joulutorilla tuntuu olevan joka vuosi samat kauppiaat. Glögi oli onneksi vahvaa ja maukasta. Ostin kolme lasipalloa ikkunaa koristamaan (yläkuvassa keskellä). Tuikkupallon on Muurlan. Viilukoristeet ovat Showroom Finlandin, ne olen hankkinut jo monta vuotta sitten, mutta niitä saa vielä. Lasiset tähdet olen ostanut joltain joulumarkkinoilta Suomesta pari vuotta sitten.

Mestarien pihalla on liki pakko käydä aina Tallinnassa vieraillessa. Nyt löysin keramiikkapuodista tämän mukin; se suorastaan huusi hyllyllä mun nimeä.


 Taustalla näkyy tämän vuoden jouluasetelma. Rakastan hyasinttien tuoksua.

Tämän tossu-ja-liivi -setin olen neulonut ystävän lapselle. Pelkäsin, että vauva kasvaa liivistä ohi ennen kuin ehdimme Hannan kanssa nähdä, mutta onneksi ei. 


Tossujen ohje on nykyään maksullinen, mutta liivin ohje löytyy englanniksi täältä. Lanka on Riihivillan krappivärjättyä Aarnia. Täältä löytyy tossut räveltämössä, ja liivi täältä. Tossuohje on kiva, olen neulonut sitä ennenkin. Sen ainoa ongelma on, että pääteltäviä langanpäivä on aika paljon. Liiviohje on helppo, nopea ja lopputulema aika söpö. Tässä toteutuksessa liikutaan mun henkilökohtaisen söpöysskaalan ylärajoilla, sydämen muotoiset napit ja kaikki....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti