13.10.14

YYA-villapaita isälle

Lupasin jo huhtikuussa, että seuraavaksi postaan toivottavasti isän kirjoneulepaidasta. Ihan ei tuo lupaus ole pitänyt. Tässä se isän paita nyt kuitenkin on:


Kyseessä on ystävyys, yhteistyö ja avunanto -neule, koska isän puoliso värjäsi langat ja minä neuloin paidan. Kuvion päätimme yhdessä tekemieni mallitilkkujen perusteella. Tein paidan työväenopiston neulekonekurssilla, joten sain tähän apuja myös joko Johannalta tai Seija-Siskolta. Se, etten muista kummalta, kertoo siitä, miten kauan sitten paita valmistui. Ehkä se oli Seija-Sisko? Muistaakseni neule oli isän 63-vuotislahja. Se tarkoittaa, että paita valmistui 2011.

Paidan malli on otettu isällä olleesta, sopivan kokoisesta villapaidasta. Mittoja ei voinut ottaa, koska paita oli yllätys.

Merja värjäsi lankoja moneen otteeseen pitkin kesää erilaisilla kasveilla, sienillä ja jäkälillä. Ne piti saada riittämään ja siksi paidan etu- ja takapuoli ovat vähän erinäköiset. Hihoissa ja vartalossa on käytetty myös hieman teollisesti värjättyä tumman ruskeaa lankaa, koska resoreissa käytetty, kasvivärjätty lanka ei olisi riittänyt.

Tämä työn jälkeen päätin, etten enää koskaa neulo mitään sellaista neulekoneella, joka vaatii nelivärivaihtajan käyttöä. Jokainen väri on suurin piirtein erilaista pohjalankaa, ja ne luistivat neulekoneessa hyvin eri tavalla. Ärripureja lenteli, mutta lopputulos palkitsi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti