24.11.13

Sukkia, väriä ja lahja

Viime postauksen teema jatkuu. Tässä viestissä esitellään siis vanhoja projekteja, mutta onneksi myös muuta. Ensimmäisenä Pagoda-hattu:


Nimensä hattu on saanut langan, Shibui Sockin, värin mukaan. Ohje on nimeltään Festival Cable Hat. Mukava ohje, ja langan sävyä on ihana. Muistaakseni ne kerrokset, jolla palmikon kierrot tehtiin, oli vähän haastavat silmukkamäärän ja tiukkojen silmukoiden vuoksi. Lisää projetkista löytyy Räveltämöstä. Tämä valmistui siis joulukuussa 2012. Shibui Sockhan myydään 50g vyyhdeissä ja yhdestä vyyhdistä ei saa hattua, vaikka muistaakseni lyhensin pipoa hieman ohjeeseen verrattuna.

Joulukuussa 2012 valmistuivat myös nämä joulusukat:


Näissä on lankana Louhittaren Luolan Väinämöinen. Punainen jäi yli äidin lahjasukista (ei kuvattu....) ja on ajalta ennen värikarttaa. Harmaan sävy on hämy. Sukat ovat vähän-kuin-peilikuvat: toisesssa on punainen kärki ja kantapää ja harmaa resori, vasemmassa punainen resori ja harmaat kantapää ja kärki. Nämä ovat ekat sukat, jotka neuloin Jenniltä Villavyyhdistä ostamillani 1.5mm sukkapuikilla. Ne ovat avanneet tällaiselle löysän käsialan omaavalle aivan uuden maailman. Valmiiden ohjeiden ("luo 80s") mukaan neulotuista sukista ei enää tulee järkyttävän suuria. Olen joka saanut aikaan liian pienet sukat.

Tästä päästäänkin kätevästi seuraaviin sukkiin:


Niina neuloi näitä Tour de Sockissa kesällä ja niistä tuli hänelle liian kapeat. Minä sain ne!!! Ja ne istuvat täydellisesti. Malli on nimeltään walking through the maze gardens, mutta minä nimesin ne juhlasukiksi. Jotenkin en usko, että itse saisin aikaiseksi sukkia, joihin tulee kymmeniä helmiä. Kiitos Niina! Projekti löytyy täältä.

Ja vielä toinen kuva (somat ovat, vai mitä):


Mulla on ainakin kolme villapaitaa valmiina ja kuvaamatta (mm. folded aivan ihanasta hopeasäikeen langasta) ja aika paljon muutakin, mutta tässä kuva työalla olevan villapaidan palmikkomallitilkusta.


Neulon paitaa ylhäältä alaspäin käyttäen Tuulia (Louhittaren Luola) TTS-metodia. Keskelle eteen tulee tuo palmikkoristikko, ja sen kummallekin puolelle ensin nuo kuuden silmukan palmikot (kuvassa oikealla) ja niiden ulkopuolelle vielä nuo kahden oikean silmukan minipalmikot (vasemmalla). Aivan noin paljon nurjaa väleihin ei tule, mutta tästä tilkusta sain laskettua tiheyden.

Lanka on taivaallisen ihanan pehmeää merino-angerosekoitetta. Ei paras lankatyyppi, jos haluaisi oikein selkeästi erottuvat palmikot mutta so what? Järkevä ihminen olisi myös ehkä aloittanut TTS-metodin kokeilun vaikka sileällä neuleella, mutta tässä osoitteessa ei sellaisia asu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti